Gasztro

Igazi retró fagyizó Kőröshegyen

  Gáspár Imre fagyizó, Köröshegy

  A klasszikus főzött fagyik szerelmeseinek kihagyhatatlan az ország talán legretróbb – név nélküli -fagyizója Kőröshegyen, a Völgyhíd közelében.
  Gáspár Imre negyven évvel ezelőtt, 1981-ben nyitotta meg fagyizóját, és azóta minden a régi.

  Léda cukrászda

   Léda cukrászda, Balatonszárszó

   Léda cukrászda A Léda cukrászda Balatonszárszó központi részén található, csupán 100 m-re a Balaton partjától. Sütemények, minőségi olasz kávé és fagylaltkülönlegességek várják az édesszájú látogatókat.… Read More »Léda cukrászda

   Bogáromi Borbirtok (Fáncsi Hegyi Pince) – Kötcse

    Bogáromi Borbirtok (Fáncsi Hegyi Pince) - Kötcse

    A pincészetben megtalálható egy borkóstoló terem, egy palackozó helyiség, valamint a pince, ahol a palackozásra szánt borokat érlelik saválló acéltartályokban. Ezen kívül a pincészet felett egy borterasz is várja a látogatókat.

    Veszprémi Családi Pincészet – Kötcse – borkóstoló

     Veszprémi Családi Pince - Kötcse

     Veszprémi László és családja 11 hektár szőlőt művel, pincészetük a Csillagó dűlőben található. Boraikat (Chardonnay, Olaszrizling, Portugieser, Kékfrankos, Merlot és Cabernet Sauvignon, valamint “Csillagó Rose”) részben hagyományos, részben reduktív technológiával készítik, fahordós érleléssel.

     Gutman Borpince – Kötcse – borkóstoló

      Gutman Borpince - borkóstolás Kötcsén

      Gutman László 2004-ben kezdett borászkodni  Kötcsén a Csillagó-völgyben, és csak saját termesztésű szőlőből készíti borait. Jelenleg 9 hektárnyi szőlőültetvény tulajdonosa, amelyek Kötcsén, Szóládon, Kőröshegyen és a balatonlellei Kishegyen találhatók.

      András Büfé

       András Büfé, a Balaton egyik legjobb halsütődéje

       A régi balatoni 7-es úton Balatonlelle irányába haladva a 132-es kilométernél jobbra fordulva találjuk a szabadstrand mellett a Bandi büféként is emlegetett halsütőt. Vincze András tulajdonos több, mint három évtizede kínálja itt a finomabbnál finomabb sülthal ételeket

       Horvát Péter pék

        Szóládi kovászos kenyér

        A Balaton déli partjának talán egyetlen kovászos kenyér készítő műhelye, ahol tökmagos és hagyományos kenyér rendelhető. Adalékanyag, térfogatnövelő, emulgeáló szer és stabilizátor mentes somogyi lisztből sütött ropogós kenyér.Csak online rendelés után vehető át a pékműhely címén. Online rendelni a https://szoladikenyerbolt.hu weboldalon lehetséges.

        Kistermelői sajtok Szóládról

         Szóládi Kistermelői Sajt

         A Szólád határában található családi gazdaság kézműves tejtermékei a legnagyobb gondossággal készülnek mesterséges adalékok nélkül. Vásárolhatóak:  kecskesajt, tehénsajt, mozzarella, túró, tejföl, joghurt, sajtkrém, parenyica, friss tej.

         Soladium zöldség- és gyümölcsfeldolgozó kisműhely

          Soladium gyümölcfelgolgozó kisműhely

          A Szóládi Zöldség- és gyümölcsfeldolgozó kisműhely („SOLADIUM”) termékeinek kínálatában gyümölcslevek, lekvárok, aszalványok szerepelnek elsősorban, amelyek előállítása során egyre inkább törekednek a vegyszermentes háttérre (a feldolgozásra kerülő terményeknél), illetve a mesterséges adalékok teljes mellőzésére.