Bogáromi Borbirtok (Fáncsi Hegyi Pince) - Kötcse

Bogáromi Borbirtok (Fáncsi Hegyi Pince) – Kötcse

Bogáromi János 2010-ben vásárolta meg a Fáncsi-hegy oldalában található, akkor használaton kívüli szőlőfeldolgozó üzemet és pincét. A korszerű gépesítést követően 2011. végén jelent meg a belföldi piacon helyben palackozott boraival.

A pincészetnek 45 hektár saját szőlőültetvénye van, de a környék termelőitől is rendszeresen vásárolnak fel szőlőt. Szőlőterületük meghatározó részén Zöldveltelini, Olaszrizling, Muscat Ottonel, Chardonnay, Merlot, Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir ültetvény található.

A pincészetben megtalálható egy borkóstoló terem, egy palackozó helyiség, valamint a pince, ahol a palackozásra szánt borokat érlelik saválló acéltartályokban. Ezen kívül a pincészet felett egy borterasz is várja a látogatókat.

A borkóstolókat, amelyeken négyféle csomag közül választhat a vendég, mindig a pincészet egyik borszakértője tartja. Az érdeklődőket kemencés kenyérlángossal és pálinkával fogadják, és a kóstolást követően a borok kedvezményes áron meg is vásárolhatóak. (Minimum létszám 8 fő.)

Fotó: unsplash.com
Elérhetőségek

  • Cím: 8627 Kötcse, 033/15 hrsz.
  • Telefon:+36 30 470 8922
  • Nyitva tartás: Hétfő - Péntek 7.00-16.00 Szombat - Vasárnap zárva


Kategória: Borászat