Kőröshegyi Levendulás

Kőröshegyi Levendulás

A 2012-ben alapított gazdaság a Balaton déli partján, a völgyhídjáról nevezetes Kőröshegyen működik, csupán 2,5 km távolságra a vízparttól. A gyönyörű balatoni panorámás birtok tavasszal tulipán- és nárciszvirágzás idején, nyáron pedig levendulavirágzáskor nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt.

A hatalmas, 8 hektáros birtokon kétféle levendula virágzik: a francia levendula június elejétől július elejéig, az angol levendula pedig július elejétől augusztus közepéig (természetesen az időjárástól függően).

Az illatos virágot a helyszínen vásárolt aratótáskába vagy kosárba lehet aratni az arra kijelölt területen. Vannak külön fotózásra kijelölt részek is, ahol különféle dekorációs elemek, mint fotós keret, óriás hinta és vintage bútorok teszik még hangulatosabbá a lenyűgöző látványt megörökítő fényképeket.

A levendulás területén van egy kávézó és egy bolt is, ahol helyben készített levendulás finomságokat és kézműves portékákat vásárolhatunk. A gazdig érkezhetnek négylábú kedvenceikkel is.

Magyarország legnagyobb virágoskertjében 2022 tavaszán már közel félmillió tulipán bont szirmot. Az idei 6. tulipánszüret 11 napig tart, várhatóan 2022. április 13. és április 23. között lesz lehetősége az ide látogatóknak a tulipánmezők megcsodálására és a virágszedésre.

Két, fotózás céljára elkülönített tulipánmező garantálja a látványos hátteret a szüreteléshez. Ezeken a területeken a virágok nem leszedhetők, hogy minden látogató gyönyörködhessen a virágokkal borított táj szépségében. A színpompás tulipánsorok megörökítését fotós elemek teszik még látványosabbá.

Az aratható területen folyamatosan nyílnak a változatos fajtájú, színű és alakú tulipánok. A tulipánszedéshez a bejáratnál és a boltban válogathatunk a vödrök és kosarak között, illetve metszőollót is lehet kölcsönözni. Fontos szabály, hogy a tulipánokat csak éles eszközzel szabad aratni, tilos őket tépni.

A látogatói jegy levásárolható.

Nyitva a meghirdetett időszakokban minden nap 9.00 és 17.00 óra között
Elhelyezkedés

  • Cím: 8617 Kőröshegy Persevölgyi dűlő 0193/36
  • Szélességi fok:
  • Hoszúsági fok:


Kategória: Kirándulóhely